2022-10-15 STRÖM + Freedom - albumreleaseparty i Stockholm

2022-10-15 STRÖM + Freedom - albumreleaseparty i Stockholm

Albumreleaseparty på Nalen Klubb i Stockholm, lördag den 15 oktober. Dörrar öppnar 21:00, Freedom 21:30, STRÖM på scen 22:30.
STRÖM
Ingen hade bett om det, men när rockbandet STRÖM från Växjö plötsligt började synas i riksmedia överallt förstod ett närmast vimmelkantigt musik-Sverige att svängig och hookig högspännings-rock’n’roll på svenska var precis det som vi törstade efter, mitt i en samtid som verkar ha hamnat lite på sniskan.
Musikprofessor Jan Gradvall sa det nog bäst av alla, när han instagrammade så här, efter att ha sett bandet göra showcase och videoinspelning på mc-klubben Pistoncult i våras: “Det mest smittande, inspirerande, spelglada svenska rockband jag sett på väldigt länge. Precis vad 2022 behöver.”
Efter inte mindre än tre starka singelsläpp – “Tiden sjunger” i april, “Ta mig tillbaks” i maj och senaste “Gul & Blå” i augusti – är det nu dags för STRÖM att bevisa att de håller måttet även i fullängdsformat, och… ja, oj, vilken platta Smålandsbandet suttit och ruvat på. Vi – som i alla oss som har nöjet att i någon mån jobba med bandet – har sällan hört ett så explosivt och energiskt debutalbum, mixat och mastrad av Johan Forsman Löwenström som tidigare bland annat jobbat med Håkan Hellström, Weeping Willows, The Soundtrack of our Lives med flera, och fyllt till bredden med lika uppkäftig som eftertänksam rock’n’roll. Texterna har för en gångs skull något innehållsrikt att säga, svänget är så grundmurat att det kunnat sitta fast i urberget och låtarnas omedelbara hitkänsla skapar känslan av att ingenting annat spelar någon roll.
FREEDOM
En av de mest uppmärksammade och omhuldade rockplattorna under 2021 var debutalbumet från Freedom, Stockholmsbandet som med sin soliga arbetarrock lyckades låta helt fullfjädrade och kompletta med en gång. Bland bandets största fans finns hela The Hellacopters som handplockade Freedom för att spela på sin releasefest i april.
Referenspunkterna är många (Bruce Springsteen och Tom Petty & The Heartbreakers är bara två av många namn som brukar komma upp), men ingen annan låter som Freedom. Snart är de aktuella igen, med nytt material producerat av allas vår Chips Kiesbye.
På Nalen den 15 oktober blir bandet dessutom förstärkta av sin special guest Matte Gustafsson som vi känner igen från Heavy Feather och Lisa Lystam Family Band, tidigare i exempelvis Siena Root och In Solitude.
Två av Sveriges allra starkaste nya rockband, samma kväll, på samma plats. Förbered er på en rock'n'roll-fest av rang. Varmt välkomna!
Arrangemanget genomförs i samarbete med KLUBB DÖD.
Back to blog